Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις 2014



1. Την Τρίτη 27 Μαϊου 2014 έγινε εκδήλωση για τους συγχωριανούς μας Γεώργιο και Θωμά Ράϊο που ήλθαν από τον Καναδά και επισκέφτηκαν το χωριό τους μετά από 45 χρόνια, τους δεχτήκαμε με μεγάλη συγκίνηση  και τους φιλοξενήσαμε στο καφενείο του χωριού μας με φαγητό και διασκέδαση, με τον Λάμπρο Κίσσα στο τραγούδι  τον Μαυραντζά στο κλαρίνο. Έγινε ένα ωραίο γλέντι που έμεινε  αξέχαστο σε όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ -->
2 .Την Τρίτη  6η Αυγούστου 2014  εορτάστηκε  Η  Μεταμόρφωσης του Σωτήρα του χωριού μας, με μεγαλοπρέπεια έγινε η  πανηγυρική Θεία λειτουργία και αρτοκλασία, και μετά ακολούθησε το πανηγύρι που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος, στην πλατεία του χωριού. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  επισκέφτηκαν το χωριό μας  πολύ Αργιθεάτες από τα γύρο χωριά και  πολύ χωριανοί.Oι επισκέπτες απόλαυσαν  το γεύμα που ήταν ψητή πέστροφα, σαλάτες, πίτες και παραδοσιακός μπακλαβάς. Χορηγός του φαγητού ήταν ο Γεώργιος και Θωμάς Ράϊος από τον Καναδά.
    Παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή μας ο πρώην υπουργός κ. Έκτωρας Νασιώκας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αργιθέας κ Λάμπρος Τσιβόλας, ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Αργιθέας Στεργίου Βασίλης ο, ο Τοπικός εκπρόσωπος Κουμπουριανών και νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Αργιθέας κ. Γεώργιος Παλαμάς, ο νεοεκλεγείς τοπικός εκπρόσωπος Κουμπουριανών κ. Δημήτριος Γραββάνης, η νεοεκλεγείς τοπικός εκπρόσωπος Πετροχωρίου κ. Νίκη Γυφτογιάννη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λεοντίτου κ. Δημήτριος Γρίβας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κουμπουριανών Αμφικλείας κ. Σκουμής Ηλίας,   ο εκπρόσωποι του Συλλόγου Κουμπουριανιτών Αθηνών κ. Κων/νος Καζιακούρας και Ιωάννης Κίσσας, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων κ. Σταυρούλα Κίσσα , και ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Αργιθέας κ. Σωτήριος Κίσσας και άλλοι εκπρόσωποι Συλλόγων.
  Στην ορχήστρα συμμετείχαν  στο τραγούδι ο Βαγγέλης Ποζιός και η Ρίτσα Ποζιού, στο κλαρίνο ο κ Νίκος Νάκος στο αρμόνιο ο κ. Κων/νος Παπαθανασίου  στην κιθάρα ο Παναγιώτης Βασιλός . Όπως συνηθίζεται πρώτα χόρεψαν οι ιερείς και οι επίσημοι και ακολούθησαν όλοι οι επισκέπτες, η  διασκέδαση συνεχίστηκε με μεγάλο κέφι και με καταρρακτώδη βροχή μέχρι  το βράδυ.  

 3. Την Κυριακή στις 10 Αυγούστου 2014  μετά την θεία λειτουργία που έγινε  στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου.  Στην πλατεία του χωριού έγινε  η Εκλογοαπολογιστική   Γενική Συνέλευση του Συλλόγου όπως κάθε χρόνο το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Στην γενική συνέλευση έγινε o οικονομικός  απολογισμός και συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν το σύλλογο και  το χωριό μας, γενικά ήταν μια χρονιά πολύ δημιουργική. Στο τέλος έγιναν εκλογές και βγήκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο. 
 
4. Την Δευτέρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2014 στην Ιερά Μονή Κώστη  εορτάστηκε το Γεννέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου έγινε η θεία λειτουργία και η αρτοκλασία  και ακολούθησε το πανηγύρι που διοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμπουριανιτών πρόσφερε σε όλους τους  επισκέπτες φαγητό.  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί επίσημοι,  η προσέλευση του κόσμου από τα γύρω χωριά αλλά και από άλλες περιοχές ήταν πολύ μεγάλη.  Στην ορχήστρα  συμμετείχαν ο Κών/νος Μπατατόλης στο τραγούδι, ο Βασίλης Αναστασίου στο κλαρίνο, ο Κών/νος Λάκης στο Αρμόνιο και ο Σπύρος Μήτρουλας στο Λαούτο.Η διασκέδαση έγινε με μεγάλο κέφι από όλους τους επισκέπτες και κράτησε μέχρι το βράδυ.
                                                     
Για κάθε πληροφορία και ενημέρωση να απευθύνεστε στο Δ.Σ. του Συλλόγου και στο e.mail.: gr-giorgos55@hotmail.com.   koumpouriana.gr  koumpouriana. blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου